tisdag 9 juni 2009

2004-2009


När man bott och pluggat i en stad i nästan fem år så hinner det hända en del. Satt och funderade på lite generella saker som hänt under de år jag bodde i Umeå och saker som på något sätt identifierade oss som började på Umeå Universitet redan 2004:

- Vi som minns när det fanns ett UB-café som var trångt, högljutt och sjukt varmt. Där den främsta kulinariska rätten var foccacian som man inte kunde äta upp för det blev så sjukt äckligt mot slutet.

- Vi som minns när brännbollsyran även spelades på universitetsängarna.

- Vi som började plugga innan varenda kotte hade en laptop och därigenom satt och svettades i datasalarna i källaren, där det varken fanns luft eller ljus.

- Vi som minns när det inte fanns något Lindell-café och det coolaste och mest populära lunchstället var sofforna i tornet.

- Vi som minns när det bara fanns en gård av tvistevägen-/balticgruppen-hus och resten av skogen var helt obebyggd.

- Vi som hann gå på Blå och festa innan det lades ner av någon suspekt anledning.

- Vi som minns när MVG helt enkelt hette Victoriagallerian.


Kom även på en del saker som jag inte hann med under de här åren, eller sådant som inte riktigt hunnit hända än helt enkelt:

- Handla på Lidl (oh no!)

- Åka tåg till hem till Bollnäs på Botniabanan.

- Sitta på den planerade "uteserveringen" vid Lindell.



Är det något jag missat tro?

2 kommentarer:

Clara sa...

Ska det bli en uteservering?? hade jag ingen aning om :)

darlingo sa...

Ja alltså det ska ju byggas en massa runt dammen, du vet utifrån de där förslagen som kom in. Och jag tjuvlyssnade på en av tanterna i usbe-receptionen och enligt henne ska det bl.a. bli en slags uteservering från lindell, nån terass av nåt slag. Låter hur mysigt som helst, om det är sant :)