måndag 21 september 2009

Kunskapens äpple?

Kan meddela att takvandring verkligen var coolt. Lite läskigt för mig som är lite höjdrädd, speciellt på de partier där man går utan räcke och bara på själva rampen. Det var hur som helst en kul upplevelse där man får en lite bättre överblick av Stockholm och guiden var verkligen ett original. Dock var det väldigt lite vandring, bara 300 meter allt som allt, vilket mer gör det till en guidad tur över stockholm än en riktig vandring.

Hann även med en sväng i skattkammaren på slottet. Fick veta att de har vakter instängda (?) som övervakar besökarnas minsta rörelse och tycker de att det på något sätt finns en hotbild mot skatterna så blir man instängda och de tar dit typ hela polisstyrkan i Stockholm, lite speciellt. Dock lite förståeligt då innehållet i skattkammaren är en av de tre första "saker" som sätts i säkerhet vid krig (de andra är riksdagen och kungafamiljen).

Lustigast var att det finns en världskarta på det kungliga äpplet där skaparen ristat in hela nordamerika spegelvänt, troligen av okunskap. Denne insåg dock sitt misstag och valde att försöka korrigera det genom att sätta ut platserna på rätt ställe enligt en vanlig karta, vilket är lite förvirrande.

Inga kommentarer: