söndag 10 maj 2009

Ingen grotta men en buss

Blev en pluggdag i nya datasalen på UB igår. Den har säkert funnits sen ett halvår tillbaka eller mer, men jag har i alla fall aldrig varit där. Nu för tiden sitter man ju aldrig i datasalar utan hänger omkring med laptopen. Men tidigare, för kanske två år sen, var datasalar grottliknande små urgröpningar där man satt under jord. Det var alltid sjukt varmt och så dålig luft att man inte kunde sitta där mer är en halvtimme i taget utan att förlora tankeförmågan.

Men den här datasalen är något annat. För det första ligger den ovan jord (!) och det är till och med stora fönster vilket helt tar bort grottkänslan. Och som om inte det vore nog så är det så sjukt bra luft därinne att man nästan fryser. Att det sen är sköna stolar och stora skärmar gör inte saken sämre.

Efter i stort sett en heldag där hamnade jag och Elin så småningom på Nydala hos Anton och Madeleine. himla fin lägenhet och trevligt sällskap. Alla var taggade och på bra humör, även om det kanske blev lite väl bonnig musik i vissa lägen ;) Vi fortsatte sedan till Rex där Elin fick en ganska harmlös stalker på halsen och vi andra mest hade roligt åt det och dansade oss svettiga till schlagern.

Kvällen slutade med en bussfärd hem, efter starkt lobbande från min sida mot vissa som absolut skulle promenera hem... hur som helst så var det en jäkla bra lördag faktiskt!

Inga kommentarer: